• .si  13,20 €
  • .eu  7,99 €
  • .agency  29,90 €
  • .ai  0,00 €
Webservice - Template - Spletno gostovanje

Nove podražitve cPanel/WHM licenc s 1.1.2024

  • Thursday, 5th October, 2023
  • 23:39pm

cPanel/WHM uporabniki bodo od 1. januarja 2024 soočeni s podražitvami svojih licenc. To je žal sedaj že znana praksa podjetja cPanel inc., ki pa zagotovo razočara tiste, ki že zdaj plačujejo visoke cene za svoje licence. Mi kot cPanel partner pa žal nimamo nobenega vpliva na politiko cen in bomo morali te podražitve uveljaviti. Vsi, ki imate pri nas kupljene licence cPanel/WHM boste po 15.12.2023 prejeli višje zneske omenjenih licenčnin.

Povišanje licenčnin za cPanel/WHM vpliva tudi na ceno spletnega gostovanja za končne stranke oz. za tiste stranke, ki imajo paket cPanel med tem, ko za naročnike gostovanja z sistemom Directadmin to ne vpliva. Iz naše strani delamo natančno analizo vseh naših stroškov in po vsej verjetnosti se cena spletnega gostovanja sočasno s to podražitvijo licenčnin za končne stranke ne bo dvignila razen, če nas nepričakovano ponovno ne presenetijo nove podražitve kot so nas v tem letu recimo stroški za elektriko ter tudi druge licenčnine, ki so potrebne za delovanje strežnikov in višje cene strojne opreme. Kakorkoli že potrudili se bomo, da cen za končne stranke tokrat ne bomo dvigovali kljub temu, da s tem nam kot ponudniku gostovanja narastejo stroški.

Podražitve bodo znašale približno 10% za osnovne licence in 12% za presežene cPanel račune. Čeprav cPanel Inc. nadaljuje s tem letnim dvigovanjem cen, se mnogi uporabniki sprašujejo koliko podražitev še lahko prenesejo. Kljub temu ostaja cPanel/WHM priljubljen med mnogimi spletnimi gostitelji in administratorji zaradi svoje enostavne uporabe in funkcionalnosti predvsem končne stranke ga imajo najraje med vsemi ostalimi možnostmi, ki so na trgu. Zamenjava sistema cPanel je vse prej kot enostavna zato se večina ne odloči menjati sistema cPanel/WHM. Če ste eden tistih, ki razmišljate o alternativnih rešitvah zaradi naraščajočih stroškov cPanel/WHM bi vam iz naše strani lahko priporočali Directadmin.

Ekipa WebiCom

<< Nazaj