• .si  13,20 €
  • .eu  7,99 €
  • .agency  29,90 €
  • .ai  0,00 €
Webservice - Template - Spletno gostovanje

Še dodatne podražitve cPanel/WHM licenc s 1.1.2025

  • Wednesday, 9th October, 2024
  • 15:23pm

Žalostna vest :(

Od leta 2019 smo se sicer že "navadili" na redna dvigovanja cen za licenco cPanel/WHM. Pred kratkim so podražili licence, ki so v uporabi na starejših operacijskih sistemih kot je recimo Cloudlinux 7 ali CentOS 7 (več o tem TUKAJ) sedaj pa bodo uporabniki od 1. januarja 2025 soočeni z novimi podražitvami svojih licenc. Kot smo omenili je to žal sedaj že znana praksa podjetja cPanel inc., ki pa zagotovo razočara tiste, ki že zdaj plačujejo visoke cene za svoje licence. Mi kot cPanel partner pa žal nimamo nobenega vpliva na politiko cen in bomo morali te podražitve do neke mere tudi uveljaviti. Naši naročniki cPanel/WHM licenc boste dražje licence plačevali takoj po novem letu razen, če imate obračun licence že v drugi polovici decembra 2023 boste nekoliko dražjo licenco  plačali že nekoliko pred 1.1.2025.

Povišanje licenčnin za cPanel/WHM vpliva tudi na ceno spletnega gostovanja za končne stranke oz. za tiste stranke, ki imajo paket cPanel med tem, ko za naročnike gostovanja z sistemom Directadmin to ne vpliva. Iz naše strani bomo naredili natančno analizo vseh naših stroškov in po vsej verjetnosti se cena spletnega gostovanja sočasno s to podražitvijo licenčnin za končne stranke s 1.1.2025 še ne bo dvignila oziroma, če bomo primorani koregirati ceno gostovanj zaradi novih višjih cen licenčnine le ta ne bo velika.

Podražitve bodo znašale približno 10% za osnovne licence in tokrat kar 20% za presežene cPanel račune. Čeprav cPanel Inc. nadaljuje s tem letnim dvigovanjem cen, se mnogi uporabniki sprašujejo koliko podražitev še lahko prenesejo. Kljub temu ostaja cPanel/WHM priljubljen med mnogimi spletnimi gostitelji in administratorji zaradi svoje enostavne uporabe in funkcionalnosti predvsem končne stranke ga imajo najraje med vsemi ostalimi možnostmi, ki so na trgu. Zamenjava sistema cPanel je vse prej kot enostavna zato se večina ne odloči menjati sistema cPanel/WHM. Če ste eden tistih, ki razmišljate o alternativnih rešitvah zaradi naraščajočih stroškov cPanel/WHM bi vam iz naše strani lahko priporočali Directadmin.

Ekipa WebiCom

<< Nazaj