• .si  13,20 €
  • .eu  7,99 €
  • .agency  28,00 €
  • .app  24,40 €
Webservice - Template - Spletno gostovanje

Kako prenesem spletno stran in el. pošto k webicom-u? Izpis

  • 0

Webicom vam bo pomagal tudi v primeru, da vaš trenutni ponudnik nima cpanel kontrolne plošče oz. v nekaterih primerih ponudniki strankam ne ponujajo ničesar in morate za pridobitev vsebine oz. podatkov, mailov in podatkovnih baz skozi mukotrpne procese komunikacije s trenutnim ponudnikom. Scenarije za selitev je več in spodaj vam z nasvetom probamo olajšati delo v kolikor boste selitev opravili sami. Naj povemo, da webicom ponuja po ugodni ceni tudi selitev iz takih sistemov v kolikor sami ne boste zmogli opraviti selitve.  V primerih, ko ponujamo brezplačno selitev je pogoj, da storitev naročite za minimalno 1 leto.

SCENARIJ 1 - Trenutni ponudnik nam omogoča le ftp dostop oz. Selitev med različnimi sistemi kontrolnih plošč
V tem primeru predlagamo, da snamete vsebino spletne strani preko ftp-ja. V kolikor vaša spletna stran oz. skripta uporablja tudi mysql podatkovne baze za katere pa vaš ponudnik ne nudi orodja za dostop in izvoz baz potem ni druge možnosti kot, da vam ponudnik mysql podatkovne baze posreduje ločeno v .sql formatu. To mysql bazo ali več njih lahko potem pri nas uvozite s progrmaom phpmyadmin, ki am je na voljo v kontrolni plošči.
Če imate pri njih tudi el. pošto vezano na vošo domeno in tudi nobenega ločenega dostopa vso el. pošto pa hranite na njihovem strežniku (IMAP protkol) potem bo za vas najlažje pošto sprva prenesti lokalno na vaš računalnik. Recimo, da uporabljate MS outlook vendar je čisto vseeno tudi, če uporabljate katerikoli drug program, si naredite lokalno na vašem računalniku v tem programu neko mapo recimo, da jo poimenujete ARHIV in v njo prekopirate vso el. pošto iz mape Inbox. Na ta način imate sedaj shranjena vsa el. sporočila lokalno na vašem računalniku. Ko boste pričeli z uporabo našega gostovanja in boste v cpanel kontrolni plošči na novo kreirali el. predal boste potem spremenili nastavitve v vašem poštnem programu na naše nastavitve  (navodila za nastavitve prejmete, ko pri nas naročite gostovanje) in boste potem el. pošto uporabljali pri nas. Če boste tudi pri nas izbrali protokol IMAP torej, da boste pošto hranili na našem strežniku boste lahko iz vaše mape ARHIV potem spet skopirali vso pošto nazaj v Inbox in na ta način boste imeli spet vse shranjeno na našem strežniku. Ker bo pošta hranjena na našem strežniku in v primeru, da vam "umre" vaš računalnik boste imeli vso pošto še vedno na voljo.
OPOMBA: Če sami ne znate prenesti vsebine nam lahko (webicom-u) posredujete dostopne podatke do kontrolne plošče in ftp-ja in po pregledu vam bomo sporočili kakšen dodaten strošek bi za vas nastal v primeru, da vam mi prenesemo celotno vsebino spletne strani (datoteke, mape, podatkovne mysql baze...). Čisto spodaj je objavljen okviren cenik, ki ponavadi zadostuje za prenos vsebin.

SCENARIJ 2 - Imamo cPanel kontrolno ploščo vendar ni opcije za full account backup
V tem primeru bo prav tako potrebno večino dela opraviti ročno. Celotno vsebino lahko brez težav snamete preko ftp-ja. Up. ime in geslo za glavni ftp dostop sta pri cpanel sistemu ponavadi vedno enaka kot za dostop do cpanel kontrolne plošče. Prenešeno vsebino preko ftp-ja boste na enak način potem naložili na naš strežnik.  V kolikor vaša spletna stran oz. skripta uporablja tudi mysql podatkovne baze boste v cpanel kontrolni plošči pri vašem ponudniku uporabili phpmyadmin in naredili izvoz (export) mysql baze oz. več njih, če uporabljate več mysql baz. Tudi pri nas v naši kontrolni plošči imate potem na voljo phpmyadmin za uvoz (import) mysqol baz. Za uvoz baze pri nas morate prvo v cpanel kontrolni plošči narediti novo mysql bazo in šele nato uporabite phpmyadmin za uvoz vaše aktualne baze, ki jo potrebujete. Na koncui ne smete pozabiti spremeniti ime mysql baze in mysql uporabnika ter gesla še v konfiguracisjki datoteki vaše skripte oz. spletne strai. Seveda to velja le v primeru, če vaša spletna stran uporablja mysl baze, če jih ne lahko vse, kar je napisano za mysql baze pozabite saj tega ne potrebujete.  Če imate pri njih tudi el. pošto vezano na vašo domeno in nobenega ločenega dostopa kot je webmail vso el. pošto pa hranite na njihovem strežniku (IMAP protkol) potem bo za vas najlažje pošto sprva prenesti lokalno na vaš računalnik. Recimo, da uporabljate MS outlook vendar je čisto vseeno tudi, če uporabljate katerikoli drug program, si naredite lokalno na vašem računalniku neko mapo recimo, da jo poimenujete ARHIV in v njo prekopirate vso el. pošto iz mape Inbox. Na ta način imate sedaj shranjena vsa el. sporočila lokalno na vašem računalniku. Ko boste pričeli z uporabo našega gostovanja in boste v cpanel kontrolni plošči na novo kreirali el. predal boste potem spremenili nastavitve v vašem poštnem programu na naše nastavitve  (navodila za nastavitve prejmete, ko pri nas naročite gostovanje) in boste potem el. pošto uporabljali pri nas. Če boste tudi pri nas izbrali protokol IMAP torej, da boste pošto hranili na našem strežniku boste lahko iz vaše mape ARHIV potem spet skopirali vso pošto nazaj v Inbox in na ta način boste imeli spet vse shranjeno na našem strežniku. Ker bo pošta hranjena na našem strežniku in v primeru, da vam "umre" vaš računalnik boste imeli vso pošto še vedno na voljo. 
OPOMBA: Če sami ne znate prenesti vsebine nam lahko (webicom-u) posredujete dostopne podatke do kontrolne plošče in ftp-ja in po pregledu vam bomo sporočili kakšen dodaten strošek bi za vas nastal v primeru, da vam mi prenesemo celotno vsebino spletne strani (datoteke, mape, podatkovne mysql baze...). Čisto spodaj je objavljen okviren cenik, ki ponavadi zadostuje za prenos vsebin.

SCENARIJ 3 - Imamo cPanel kontrolno ploščo in prav tako imamo na voljo full account backup
POMEMBNO: 
full cpanel oz. full account backup mora biti funkcija od cpanel-a in ne dodatnih opcij kot so r1 soft, jetbackup, restore manager... in drugi dodatni backupi vključeni v cpanel ampak izključno od cpanel-a, ker le cpanelov backup dejansko vse pravilno stisne v datoteko, ki jo mi lahko potem pravilno odpakiramo in namestimo na naš strežnik!

Ta prenos je zelo enostaven. S tem full account backup-om boste imeli popolnoma vse od vsebine strani, mysql baz kot tudi el. pošte ter morebitnih posredovalnikov za elektronsko pošto, filtrov skratka popolnoma vse. Pri trenutnem ponudniku snamite full account backup in le tega naložite v public_html mapo na vašem spletnem računu pri nas in potem odprite podporni zahtevek pri nas in bomo mi brezplačno naredili restore (obnova) ter vse ostale potrebne korake, da boste imeli enako stanje na spletnem gostovanju pri nas kot je bilo pri starem ponudniku. Vse, kar boste morali na koncu storiti je , da se preusmeri domeno k nam in mogoče bodo potrebne manjše spremembe v nastavitvah v vašem poštnem programu čeprav v večini primerov to ponavadi ni potrebno in ko se preusmeritev domene osveži delate nemoteno naprej kot ste pri starem ponudniku.  Omeniti je mogoče potrebno le eno težavo, ki ni pogosta pa vseeno. Pri trenutnem ponudniku kjer imate gostovanje se lahko zgodi, da full account backup ne bo uspešen, če imate premalo prostora. Zagotovo bo uspešen, če uporabljate le 50% dodlejenega prostra, če sedaj uporabljate več kot 50% prostora se lahkol zgodi, da pride do napake v času, ko njihov strežnik beleži zasedenost prostora vendar teh primerov ni veliko. V večini primerov se bo vaš full account backup naredil do konca potrebno ga je potem le čim prej sneti in zbrisati.
OPOMBA: Webicom lahko v tem scenariju uredi popolnoma vse tudi to, da za vas sname full account backup in ga prenese na naš strežnik in uredi restore...skratka vse in to popolnoma brezplačno.

SCENARIJ 4 - Želimo, da Webicom prenese vsa el. sporočila iz vseh naših el. predalov
Ta scenarij je lahko vezan na scenarij 1 in 2 ne pa tudi na 3 ker pri scenariju 3 ni potrebe po ločenem prenosu el. sporočil iz el. predalov. Da vam lahko webicom prenese vsa sporočila iz vseh el. predalov je pogoj, da nam posredujete za vsak el. predal za katerega želite prenos sporočil sledeče:
- Ime poštnega strežnika ali IP številko poštnega strežnika.
- Uredite pri trenutnem ponudniku, da njhov morebitni požarni zid ne bo oviral našega prenosa. Mi vam sporočimo naš IP iz katerega bomo prenašali, vi pa ga posredujete administratorju požarnega zidu pri trenutnem ponudniku.
- Seznam el. predalov in geslo za vsak el. predal.
Ta prenos žal ni brezplačen saj je ptorebno kar nekaj ročnega dela predvsem pa spremljanje poteka prenosa in na koncu sinhronizacija. Cena je odvisna od števila el. predalov in količine sporočil vendar pa ne govrimo o velikih zneskih. Ponavadi taki prenosi ne presežejo zneska 50 EUR vendar pa se individulano sestavi ponudba potem, ko je znano koliko el. predalov in sporočil bo potrebno prenesti na naš strežnik oz. vaš spletni račun pri nas.

SCENARIJ 5 - Selitev iz Directadmin na Directadmin
Žal selitev iz Directadmin na Directadmin ni povsem avtomatizirana tako, da v tem scenariju vam lahko BREZPLAČNO preselimo vsebino le, če imate možnost na trenutnem Directadmin strežniku izvesti celoten backup (obvezno in izključno le z Directadmin backup sistemom in ne kakšnim drugim sistemom kot je Jetbackup, Dabackup, bu-backup...). Backup, ki ga boste naredili in bo vseboval vse od datotek, mailov do podatkovnih baz se bo imenoval nekaj v stilu b
ackup-mesec-dan-leto-1.tar.gz, če je bil pravilno narejen. Backup, ki ga naredite na trenutnem strežniku snamete in preko ftp-ja naložite v mapo po vaši želji na vašem spletnem računu na našem strežniku in odprite podporni zahtevek kjer navedete kam ste naložili directadmin backup. V kolikor je vaš directadmin backup dosegljiv preko URL povezave lahko napišete URL povezavo do directadmin backupa in ga bomo mi direktno iz te lokacije naložili na naš strežnik in naredili restore, kar pomeni, da bomo naredili identično stanje kot ste ga imeli na starem strežniku, ko ste naredili backup. V primeru, da nam boste posredovali URL vaš directadmin backup ne sme biti večji od 10GB.

 

OKVIRNI CENIK ZA PRENOSE: V primeru, da bi želeli naročiti plačljiv prenos vsebine lahko ponudimo okvirno ceno vendar se končna cena določi individualno od primera do primera tako, da je cena lahko celo nižja ali pa višja od spodaj navedenih. Okvirne cene za prenos so:
- Za Scenarij 1: 25 EUR + DDV (oz. po dogovru po pregledu stanja)
- Za Scenarij 2: 25 EUR + DDV (oz. po dogovru po pregledu stanja)
- Za Scenarij 3: BREZPLAČNO
- Za Scenarij 4: individulani dogovor po pregledu stanja
- Za Scenarij 5: BREZPLAČNO
- Selitev 1x email predala 5 EUR vendar je cena lahko višja pri email predalih, ki so večji od 10GB in/ali imajo ogromno število inode

KORISTNE POVZEAVE:
Razlika med POP3 in IMAP protokolom pri el. pošti - https://www.spletnogostovanje.biz/?s=IMAP

 


Vam je bil odgovor v pomoč?

<< Nazaj